Om kenneln

copyright Bismas.se

 

BLOGG

 

KONTAKT

 

Terese

0725-105292

kennelmamman@bismas.se

 

 

Har du nya resultat

eller bilder på din Bismas-hund?

 

Skicka dom till: webmaster@bismas.se

 

Mitt namn är Terese Andersson, jag är född 1980 och bor i solstaden Karlstad i Värmland.

1998 började jag på Karlstad Brukshundklubb,då med kompisens rottis och blev genast fast i allt vad bruks och hundträning innebär. Jag var medhjälpare på olika kurser och en flitig "titta och lära" person

tills jag till slut köpte min första egna hund 2002. Att det skulle bli en staffe var inte självklart, dock visste jag att jag ville ha en brukshund. Att det blev Ewony och en Staffordshire bullterrier fick många höjda ögonbryn i början och många trodde nog inte att det gick att göra något med en sådan hund. Ewony har dock varit en bra rasrepresant och tagit sig till klass 3 lydnad, men även visat sina fördigheter i söket och agilityn. Idag tränar jag mest lydnad och agility med mina hundar, men vi kör även spår, sök ,freestyle och rallylydnad.

 

Kennel har som mål att föda upp sunda hundar med god fysik, ett stabilt psyke och en bra exteriör. Min målsättning är att först och främst få fram hundar som skall fungera som trevliga tränings/tävlingskamrater.

 

Målet är att alla valpar från oss skall HD/ED röntgas, ögonlysas samt mentaltestas. Detta är något jag håller hårt på och tror på. Ingen uppfödare kan förbättre sina hälsoresultat utan hjälp av sina valpköpare. Ni tillför viktig data till kennelns fortsatta avelsarbete. Jag vill att hundar från min kennel ska passa i alla sorters hundsporter och alla vet att tävling/träning sliter på hunden och då krävs bra grundförutsättningar.

 

Våra avelstikar är ögonlysta, röntgade och DNA-testade för

HC (ärftlig katarakt) och L2-HGA, vi kommer även använda avelsdjur som uppfyller dessa krav.

Som uppfödare vill jag ha en bra kontakt med mina valpköpare och ser valpköparna som vänner och en del av min familj.

Du som jobbar med bruks, lydnad mm har förtur vid valpköp.

 

Välkommen att kontakta oss eller

göra ett besök hos mig och mina hundar!

 

kennelmamman@bismas.se

 

Om Bismas kennel

 

Det är jag,Terese Andersson som föder upp Staffordshire Bullterrier under kennelnamnet Bismas.